Zöldség és gyümölcs frissesség ellenőrző
Egy átlagos német ember minden évben kb. 82 kg olyan ételt dob ki a szemétbe, amit még megehetne. Ez olyan, mintha kidobnánk egy kifejlett sertést, borjút vagy 300 banánt. Ennek a hulladéknak közel a fele zöldség és gyümölcs. Az iparszerű élelmiszertermelés a fogyasztás kényelmét kívánja előmozdítani, de ezzel egyidőben el is idegenít minket a nyers ételektől. Sok ember már meg sem tudja ítélni, hogy az élelmiszere meddig ehető és mikortól romlott. Inkább kidobja, mintsem megkóstolná. A check chonson egy önfejlesztő eszköz, ami arra buzdítja a használóját, hogy ellenőrizze az otthoni zöldségek és gyümölcsök frissességét. Színskálán és érintőpadon fejleszti a felhasználó vizuális és taktilis érzékelését.
forrás: http://if-universaldesign.eu